1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

150*40*70h Bitkili Tank

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde james_34 tarafından 22 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Can kardeşim hiç merak etme Murat abinin dediği gibi yaparsan fotosentezi rahat rahat görürsün.Benim yapmaya üşendiğim su değişimlerini düzenli şekilde yaparsan (ki o litrede düzenli su değişimi için sana sabır diliyorum) bu durum süregen hale geliyor otomatikman.. :) Son halini bir koy istersende görelim.. Bende gösterecek bişey olmadığı için eklemiyorum.:) Değişik bitkiler araştırıyorum.Lale pet shop'a giden arkadaşlar varsa bitki gelmiş mi gelmemiş mi söylerlerse sevinirim..
     
    murer bunu beğendi.
  2. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Lalede bitki filan yok adam akllı Volkan abi. Geçen gün ben orata hemianthus götürdüm. Pek bir bitki yok. Ama balık çeşidi boldu. Özellikle tetralar çok fazlaydi... Cep mesaj.
     
  3. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Hmmm.. O zaman aramadan gitmeyelim boşu boşuna.. Hobicilerde de değişik bitki yokki.. Hep aynı bitkiler dönüyor artık piyasada.. Onların çoğuna baktım ben zaten..
     
  4. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Volkan abi tam oalrak yazamadım o zaman okuldaydım. Lale akvaryumda senin seveceğin türlerin bulnuduğunu düşünmüyorum. Ellerinde bitki yokmu ? Var ama sen beğenmezsin. Yani istediğin türlerden değil. Bende almadım . Limon, eledoa, çınar daha aklıma gelmeyen bu tarz bitkiler var. Bizim akvaryuma gitmeyecek bitkiler. Bir tank yapmışlar içinde cuba, spec filan koymuşlar. Ama onlarıda satmıyorlar :F

    Geçen gün çok güzel bir tür buldum ismi Eriocaulon Sp. Cinerum tanesine 15 lira istiyor ama. 2 tanesine 20 verdim yok dedi :) İthal yurt dışından gelmiş pkaetinde duruyor.
     
  5. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Bitki için aqua-botanic' e bakabilirsin belki Volkan Abi. Şuan ellerindeki bitki çeşidini bilmiyorum ama her zaman en fazla çeşide sahip olacak yer olduğundan emin gibiyim.

    Bilmeyenler için, google'a aqua-botanic yazıp gelecek olan TR sitelerinden bazılarına bakabilirsiniz güncel bitki listeleri için.

    Saygılar.
     
  6. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    16 yıllık cichlidciyim :) Arada tıkanmalar olacak bitkili akvaryum konusunda :)

    Valla 420lt tank , kum vs falan çıktımı 350 lt desek %50si 175lt ederki :) Bu kadar su barındırıcak bidon vs yok ben de.

    Bir de bel ağrım var bu aralar hatta gece yanığı olmuşum sanırım :( Yarın doktora gideceğim , sıkıntı , stresten. Hep bu tüp yüzünden oldu herşey :)

    Bugün Lale Pet'e gittim. Normal de balık günü dündü ancak yoğunluk sebebiyle bugün gitmişlerdi. Balık olarak tür vs olabilir Volkan Abi.

    Co2 ile ilgilide bir sorum var. Akşamları , 24saat Co2 vermem ve bitkilerinde geceleri suya karbondioksit vermesi yüzünden balıklar oksijensiz kalır diye Dış filtre çıkışını camdan veriyorum. Oksijen sağlıyor ama bu sefer de sanırım Co2 hava ile temas ediyor. Sizce birşey olur mu oksijen vermesem ?

    Tanktaki yosun mücadele takımını , glossoları yerlerinden çıkarıyorlar diye ufak akvaryuma aldım. Umarım yakın zamanda tabana tutunurlar da , yosun mücadele takımı ana tankta yerini alır.
     
  7. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Can abi doğrusunu istersen ben suyu direk çeşmeden koyuyorum :( Benimde belimden sıvı alındı. Ondan beri sürekli aprıyor. Otururken bile. Birde fıtıktan ameliyat oldum. Suyu uzun hortumla lavobaya boşaltıyorum iç filtre yardımıyla. Sonra hortumu çeşmeye takıyorum öyle dolduruyorum. Biliyorum yaptığım yanlış ama yapacak birşeyimde yoktu :( Yeni bir yöntem buldum şimdi. Balkonda dolap var. Onun üzerine koyuyorum damacanaları. çeşmeden uzun hortumla damacanaları dolduruyorum. Orası yüksek. Su orada dinleniyor ve oradan avkaryuma koyuyorum basınç yardımıyla.

    Bende hafta sonu bir gideyim diyorum lale akvaryuma.

    24 saat co2 verirsen balıkların ölür. Benim geçen hafta co2yi 2 gün açık unutmam sonucunda akvaryumda 1 adet bile canlı kalmaması gibi... :( Bitkilerde fotosentez yapıyordu ama anlamadım :(
     
  8. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Ya yapmayın arkadaşlar, her türlü ekipmana sahipsiniz, 24 saat Co2 niye, 1-2 saatinizi almaz tam anlamında kafa yorsanız.

    Gece ne işi var Co2 nin tankın içinde, hayvanları Co2 manyağı yapacaksınız.

    Bitkiler gündüz, yani ışıklar yanıkken besin ile beraber Co2 alırlar ve O2 verirler, gece ışıklar kapanınca, O2 alıp Co2 verirler.
     
  9. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Benimki unutkanlığım sonucunda 48 saat açık akldı co2 Murat abi :F :F :F

    Can abi sende selenoid valf yokmuydu ? Bende Karaköy tarafına uğrarsam selenoid valf alıcağım 1 tanede. Bıktım artık herügn aç kapa olmuyor böyle. Hemde düzenli olmuyor. Bazen unutuyorum hiç açılmıyor...
     
  10. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    S.Valf var ancak onu çalıştıramadık Ömerle. Zaman lazım onun için.

    Ancak kasım ayında sınavım var ona çalışıyorum
     
  11. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Malesef canın elinde ki ara aparatlar, ne tüp çıkışlarına doğru düzgün uyuyor, ne selenoid valve'e doğru düzgün uyuyor nede birbirlerine doğru düzgün uyuyor.
     
  12. erdnc83

    erdnc83

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Erdinç Çelikok
    Gerçekten çok hoş bir tank benim bütçemi aşmasa bende tankımı büyütürdüm ama bana kalırsa cahilliğimi bağışlayın kişisel fikrimdir 70 h bitkili için fazla geliyor aydınlatma için fazladan watt ve fatura kaygısı oluşuyor diye düşünüyorum
     
  13. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Erdinç abi aslında biraz haklısın. 70 yükseklik biraz fazla. Ama armatürde güçlü ve T5 olduğu için bunun önüne geçiyor. Bu armatüründe getirdiği elektrik parası 20-30 tl arasındadır. Tabi bitkiler geliştiğinde 60-70 cm bitkileri görmek ayrı bir güzellik. :) :) :) 60h en ideali bence. Ben yeni tankımı 100*60*50h olarak kurmayı planlıyorum. Arkaya doğru bir derinlik olucak.
     
  14. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Erdinç Bey,

    Gerek cichlid gerekse bitkili tank vs olsun bence ideal ölçü en 60 , yükseklikte 60 diye düşünüyorum. Zamanında aldık bu tankı o yüzden mevcut imkanları kullanmak durumunda kaldık. Sağolsun Murat abinin yaptığı kapak olmasa zaten bitkili işine girmezdim. Belki 75cmlik bir tankta yapardım . Ama şunu diyebilirimki , Fatihinde dediği gibi eğer sistem tam anlamıyla oturur ve herşey yolunda giderse büyük akvaryumda izlemek çok keyifli. Benim akvaryumum dolap yüksekliği 90cm , 70 cam yüksekliği , 10cm de kapak yüksekliği yani 170cm'e denk geliyorki bu (gerek Ömer, gerek Volkan abi tankı görenlerden ) seyir zevki çok güzel oluyor.
     
  15. erdnc83

    erdnc83

    Mesajlar:
    66
    İsim:
    Erdinç Çelikok
    Görsel olarak mükemmel olduğuna eminim. Bu arada Fatih kardeşim, bitki konusunda sen ne söylersen haklısın, senden aldığım bitkiler sayesinde akvaryumuma can geldi.

    Bu yakınlarda yine kaynanama gidince yanına gelmeyi planlıyorum, bir çay bari içelim kardeşim, geçen sefer çok konuşamamıştık. Bu arada bu bir açık davettir, yakınlarda olan arkadaşlarıda uğrar alırım gerekirse, ailemiz üyeleriyle vakit geçirmek çok hoş.

    Bu arada hemen kendi tankımıda ölçtüm ne hikmetse benim tankım standart dışı, benzer bir örneğini göremedim, 80*60*50 bombeli. Aynı ölçüde bi dahada bulamyorum, bir ikizini alıp arka odaya kurmak istediğimde.

    Edit
    Can Bey, sizde böyle bir tanka sahip olunca, bence çay komasına girmişsinizdir, bu güzellik çaysız izlenilmez. Bence kocaman bir Maaşallah diyeyim.
     
  16. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Akvaryum tanıtım konusuna başka bir başlıkta ayrıntılı olarak devam edeceğim.

    Bu konu çok dağıldığı için yönetici abiler,arkadaşlar bu konuyu kitleyebilirler.
     
  17. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN

Sayfayı Paylaş