1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Malawi Akvaryumu Kurulumu

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde LostRua tarafından 7 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Peki hocam yardımınız için teşekkürler. Bende kaya bulmaya çalışacağım bakalım bir görelim neler olacak.


    1 E 4 D gibi bir oran düşünüyordum zaten hocam. İlk başta 10 adet bp sonra yavaş yavaş eleyerek devam edeceğim.
     
  2. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaşlar evde biraz gezindim ve 3 adet plastik dekor buldum. Kaya olarak gölgelendirilmiş. Sizin yorumlarınızı almak istedim. Ve deneme olarak bir dekor oluşturdum. Sizinde görüşlerinizi alarak ya bunları kullanacağım yada yarın doğaş kayalar araştıracağım. Bugün filtremi temizledim. Borularını filan güzelce temizledim. Kumu yıkadım serdim. Yarında kayaları ayarlarsam suyu dolduracağım. Bayramdada beyaz prensesleri alırım galiba.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaşlar akvaryuma kayaları buldum temizledim ve yerleştirdim. 4 kayanın yeteceğini düşündüm bölge olarak zaten tek erkek olacağı için 3 adet saklanma yeri yaptım. Olmadı önümüzdeki günlerde biraz daha kaya ilavesi yapabilirim isteğinize göre. Kayalar tamami ile kireç kayaçları. Konya'dan toplandığı belli yani. Bu pazar günüde 2-3 beyaz prenses alıp kayaları yaşam alanını kontrol etmek istiyorum. Hemde birden 8 adet balığı kaldıracak biyolojik filtrasyon olduğunu düşünmüyorum. Sizinde görüşlerinizi bekliyorum. Eğer biraz daha kaya ilavesi güzel olacak derseniz yarında bir araştırma gezisi yaparım. Çok güzel kaynak buldum diyebilirim. Orada daha yüzlerce kaya vardı.

    Sol Taraftaki Kayalar
    [​IMG]
    Genel görünüm
    [​IMG]
    Sağ taraftaki kayalar
    [​IMG]
    Sağ yandan çekilişi
    [​IMG]
    Sol yandan çekilişi
    [​IMG]
     
  4. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaşlar pazar günü yada yarın beyaz prenseslerimi alacağım. Başka almam gereken veya önerdiğiniz balık türleri varmı. Eğer kesin cinsiyet tayin edebilirsem 4 d 1 e alacağım. Ama olmazsa biraz daha artabilir bu sayı. Başka almam gereken balık veya öneriniz var mı ? Yada ihtiyacım olan başka bir şey ? Birazda bitkilendirmek istiyorum ama varmı öneriniz bitki konusunda.
     
  5. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Kaya sanki biraz az gelmiş gibi.Mağaralardan oluşan balıkların girip çıkabileceği daha çok alan şahsi fikrimce daha güzel olur.Bitki konusunda anubias öneriliyordu biraz araştırarak rahatlıkla bu bitki ve malavi akvaryumları arasındaki ilişkiyi öğrenebilirsin.Bence tek tür beyaz prenses yapmalısın.

    Bu arada bir tavsiye daha imzanı değiştir hala bitkili akvaryum yazıyor :ay:
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Güven sağol yorumun için. Ben mağara olarak düşünmedim karanlık kör nokta olarak bir düşüncem vardı. Bakalım ilk başta kayaların canlı yaşamına tepkilerini görmek isterim. Ondan sonra ilave yapabilirim imkan fazla. Anubiasları biliyorum kalın yapraklı olduğu için cichlid türü pek birşey yapamıyor. Önerin içinde sağol. Bakalım yakında birkaç adet anubias ilavesi yapayım akvaryuma. İmzayıda balıklarla birlikte değiştirmeyi düşünüyordum. :) Ama yinede hatırlattığın için teşekkürler.


    Şimdi geldik en önemli konuya. Yem ? Kullanabileceğim. Bitkisel ağırlıklı pul yemler var. 5-6 çeşit bitkisel ağırlıklı yemler bulunuyor. Başka öneriniz varmı. Yemleri Benim Akvaryumum bölümünde bulunuyor.
     
  7. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    http://img835.imageshack.us/img835/8682/photo0374u.jpg Ortadaki kaya büyüklüğünde kaya seçimi yapmanı tavsiye ederim.Akvaryumun zaten çok geniş değil. Balıklara da yüzme alanı kalsın. Bitki olarak da anubias olabilir.

    Kesin cinsiyetleri olan bp bulursan alırsın 1e 3d ya da 4d. Ama bulamazsan Konyada ki akvaristlerin sattığı balıklardan al. Mpanga vs... Madem küçük alacaksın böyle yaparsan güzel olur.
     
  8. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Hocam o arkadaki büyük kayalar dekorun temeli olarak hesaba katıldı. 1- 5- 7- 9- Oranına göre yerleştirdim. Biraz oynama yaptım kayalar üzerinde. Yani akvaryum 10 eşit parçaya bölünse bu aralardaki yerlere dek getirmeye çalıştım. Ortaya doğru bir çukurlaşma var odak noktası olarak. Diğer kayalar zaten dekoru doldurmak için. Asıl odak noktası o büyük kayalar olarak hesap etmiştim. Ama olmadı balıkların durumuna göre ende yüzme alanı yaratabilecek durumdayım. Arkada boşyer var ve oraya öndeki kayayı aktarabilirim. Zaten bilirsiniz dekor genelde değişen birşey. Belli bir döneme kadar balıkların ve akvaryumun durumuna göre değiştireceğim.

    Zaten küçük balık almayı düşünüyordum. Yaklaşık 3-5 aylık civarı balıklar alıp büyütmeyi düşünüyorum. Eğer beyaz prenses bulamazsam portaldan yardım isterim. Tür olarak farklı türlerde düşünebiliriz. Olacak ölçüde. Yarın bir gezinelim sizleri haberdar ederim.
     
  9. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Son gelişmeleri bekliyoruz ...
     
  10. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Son olarak 10 adet beyaz prenses eklendi. Akvaryumda tek sorun olarak gördüğüm aşırı su üzerü yağlanma ( Çözüm için sirkülasyonu sağladım su üzerinde ) , diğer bir sorun ise köpürme olayı su üzerinde ( Biyolojik döngü oluşumunda akvaryumda gözlemlemiştim. ) Yani şu anda yapabileceğim pek birşey yok. Balıklar hazır dekor şu anda yetiyor. Balıkların bazı problemleri var ama yanal yüzgeçlerde zedelenme. Üst yüzgeçlerde yırtılma gibi. Bunlar ise benim akvaryumumda oluşmuş değil. Daha önceden var olan sıkıntılar. Balıkları aldığım akvaryumcu balıkları yakın bir sürede getirdiği için toparlanamamışlar. Ama gerçekten canlı hareketli ve sürekli doymak bilmeyen bana göre çok sağlıklı canlılar.

    Yem olarakta şöyle düşünüyorum.

    1.gün: Sabah- Akşam Sera Flora ( Afiyetle yiyorlar. )
    2.gün: Sabah- Akşam Tetra ProVegetable ( Sert olduğu için parçalanamkta sıkıntı çekiyorlar. Ama tek tek beslediğimden dolayı kolay yiyorlar. Olmadı birkaç parçaya bölerek kullanıyorum. )
    3.gün: Sabah- Akşam Sera Vipan ( Yapısı nedeniyle zorluk çekmeden yiyorlar. )
    4.gün: Sabah- Akşam Tetra Guppy ( Balıkların renk yapıları için kullanıyorum içerisindeki büyük karidesler ve spirulina algler için. )
    5.gün: Sabah- Akşam Sera Discus ( Orta- Güney Amerika Cichlidleri için olan bu yem bir şekilde renk tonlarına katkı sağladığı için kullanıyorum. Kraker bir yapıya sahip olduğu için sorun çıkarmıyor. Diğer yemler pul yem olduğundan dolayı su üzerinde kalırken granür yapısı ile balıklarımın seviyesine inebiliyorlar. O yüzden bu yemi çok seviyorlar.
    6.gün: Akşam (Sera Discus sindirimi zor olduğu için ve su ile birlikte şişme yaptığından dolayı diğer gün sabah besleme yapmıyorum. ) Sivrisinek Larvası su yüzeyinde olduğu için ilk zaman yiyemediler. Ama tek ısırıkta bitiriyorlar. Su yüzeyinden indirmek için sirkülasyonu kapatım tek tek yemleri su altına itiyorum. Ama yakın bir zamanda su üzerinden daha kolaylıkla yiyeceklerdir.

    Resimleride en kısa zamanda paylaşacağım. Yem olarak ilave edebileceğim yemler varsa yada uygun olmayan yemler söylerseniz sevirim... Şimdilik bu kadar. Resimlerle karşınızda olacağım ilerleyen günlerde.
     
  11. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Arkadaşlar bunlarda bazı resimler. Su üstü dalgalanma ve köpürmeyede çözüm buldum. Küçük bir iç filtreyi ters çevirip su alacak yeri su yüzeyine getirdim ve 1 dk gibi bir sürede tüm yağlanma yok oldu. Yem olarak daha düşüncelerinizi alamadım. Ama umarım yemlememdede sorun yoktur... Yorumlarınızı bekliyorum. Şu anda balıklarım büyüyene kadar 50 lt bir akvaryumum daha var onu boşaltıp temizleyip. Onun içinede yumurta almış dişileri ayıracağım... Son olarakta zaten erkekler kalacaktır. Onlardanda en sağlıklı olan ya 1 yada 2 tanesini bırakacağım. Geri kalanları ayıracağım. Bir şekilde dağıtacağım.

    Yada beyaz prenseslerde bir cinsiyet ayırma yöntemi olarak yumurta beneklerinden bahsediyorlar. Ona göre balıkları ayırıp. Ne olur ne olmaz diye ayırdığım erkekleri bir süreliğine 50 lt olan akvaryuma koyacağım. Eğer dişilerimin bulunduğu akvaryumdaki erkek sağlıklıysa. Yumurta yeme vb... problemleri yoksa onunla devam edeceğim. 50 lt diğer erkekleri dağıtacağım. Dişi sayısına göre tahmini 5 dişi var. Şu anda gözüme çarpan. Zamanla ne oldukları ortaya çıkacaktır. Umarım güzel bir oran çıkar...

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  12. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Kumlar siyah , balıklarda beyaz olunca görüntü güzel olmuş.

    Yemleme konusunda çok sıkıntı yapmana gerek yok. Bp'lere ne verirsen yerler. Bloat falan da kolay kolay olmazlar. Balıklara arada tubifex mutlaka ver.

    Dış filtre çıkışına bağladığın şelale de siyah olsa tam süper olacak ama bu senlik bi durum değil tabi :)

    Sol kısımdaki en arka kayayı sanırım dış filtre emiş borusunu kapamak için yaptın... Ama hoş durmamış. Şekil olarak da diğerlerinden farklı olduğu için sırıtıyor bence.
     
  13. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Teşekkür ederim. Onları siyah yapsam görüntü bozulmaz ama elimden birşey gelmez :) Aslında o bahsettiğiniz kaya benimde dikkatimi çekti. Ama asimetrik olması benim gözlerim için daha iyi oluyor :) Çıkarmayı düşündüm ama balıklar seviyor orayı :) Yemdede bir sorun kalmadıysa umarım böyle sağlıklı devam ederler. Zamanla fotoğraflayıp sizlere büyümelerini gösteririm. Deneyimlerinizde yardım alırım.
     
  14. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Malavide tekrar besliyebileceğim bir tür.Snow prensesi bende besledim.Sert,bi okadarda izlemesi süper bi balık.
    Aslında siyah kum,olmuş ama kayalarda birazda koyu olsaymış daha güzel olurmuş.Doğuş,inşallah sağlıklı yavrular alırsın.
     
  15. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    İnşallah hocam. Sağlıklı olsunlarda yavru filan sonraki iş. Çok hareketli balıklar. Özellikle grolüx ve aquastar ışıkları altında çok güzel renkleri belli oluyor. Zaten her hafta su değişimleri bazen haftada iki. Çok mutlu oluyorlar taze suyla. Umarım sağlıklı bir koloni oluştururumda. Bol bol yavru dağıtırım. Herkes beyaz prensesin güzelliğini anlar... :)
     
  16. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Sanırım kum hagen siyah. Bildiğim kadarıyla cichlid balıklarında pek tercih edilmiyor. Bir yerde okumuştum, tam neresi olduğunu hatırlamıyorum ama buradan bir arkadaş söylemişti sanırım. Siyah kum balıklarda boşlukta kalma hissi yaratıyormuş. Dekoratif olduğu bir gerçek ama beyaz silis kum olsaymış balıkların sağlığı açısından daha iyi olurdu sanırım.

    Sağlıklı balıklar ;)
     
  17. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Evet hagen siyah kum ışığı emdiği için ben söylemiştim. Derinlik hissi ortadan kalkıyormuş diye... Bakalım şu anda stres gözükmüyor balıklarda mutlular... Hatta titremeye bile başladılar. Tahmini 4 erkek var. Biri çok baskın. Dağıtıyor koloniyi. Ama görelim.
     
  18. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Peki bu durumu bile bile siyah kum kullanmak ne kadar doğru? :smiley33:
     
  19. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Elinizde bir kova kum varsa bir şekilde zorlanıyorsunuz. :) benim amacım görsel olarak bir huzur bulmaktı. Bunu karşısına geçtiğimde anlayabiliyorum. Bu bana yetiyor açıkçasın.
     
  20. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Zorunluluktansa anlayabiliyorum. -ki takasa girebilirdiniz. Hagen kum ile silis kum takas edebilecek birilerini bulabilirdiniz büyük ihtimalle. Elinizdeki kum diğerlerinden bile oldukça pahalı.

    Ama sanırım size göre balık sağlığı önemli değil? Süs eşyası olarak kullanıyorsunuz anlaşılan. Yine bu konuda, ilk sayfada bulunan şu mesajımı (http://www.akvaryumportali.com/threads/8161-Malawi-Akvaryumu-Kurulumu?p=87919&viewfull=1#post87919) geri alıyorum. Daha çok okumanız ve bu için "özünü" kavrayıp, öğrenmeniz gerekiyor kanımca.

    Bir dost tavsiyesi : Yanlış yolda ve tehlikeli sularda yelken açıyorsunuz ;)
     

Sayfayı Paylaş