1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Taklitler Aslını Yaşatır

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 14 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Bu konudan ben çok muzdaripim. Başıma gelen bir olayı anlatayım. Trajikomik bir olaydı...

    İnternette bakınırken tesadüfen bir siteye girmiştim yıllar önce. Genel bir forumdu (her telden konuların olduğu). Akvaryum, hobi bölümü de varmış, bir bakayım dedim.

    Bölüme girdim, resmen şok yaşamıştım. :) Yani alan adı taklit edilir diyelim, hadi içerik (yani makaleler falan) da alınır diyelim... Herifin biri benim akvaryumun fotoğraflarını almış, foruma yapıştırmış, kendi akvaryumum diye tanıtıyor. Resmen delirdim, yani baya delirdim. Delirilmeyecek gibi değil, bir de "emeğe saygı gösterin, +rep verin" diyordu herif. :)

    Foruma girdim, efendi efendi uyardım forumu. "Bu akvaryum bana aittir, bu nasıl bir saçmalık?" dedim. Küfür yedim, anında atıldım forumdan. Bir daha kayıt oldum, yine efendi gibi uyardım, sonuç gene aynı... Üçünçü bir şans verdim, gene aynı sonuç...

    Anladıkları dilden konuştum. Hacker aradım. Yani hiçbir zaman desteklemediğim bir durumdur hack olayı, ama başka çare kalmamıştı. Kiralık katil arar gibi kiralık hacker aradım. Buldum da... Adama derdimi anlattım, ilgileneceğini söyledi. Kısa bir süre sonra kendisinden cevap geldi. Siteye girip baktım, site haşat olmuştu. Hacker arkadaş ücret de istememişti benden.

    Çok acayip işler, çok...

    Bir yandan kızsak da, aslında bunlar bence %100 başarı göstergesidir.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Ya arkadaşlar bişey sorucam.. Akvaryum ve portal kelimelerini yanyana getirip farklı uzantı ile site açmanın geri dönüşümünde ki samimiyete ben pek inanmıyorum.. Madem o kadar samimilik var sitelerini kapasınlar.. İsim aynı konular aynı eee nerde samimiyet ??? Öyle bir hizmet verip millete fayda sağlamaya çalışılacaksa bunun altında emek olması lazım emeğede saygı duyulması lazım.. Pişmanlık olabilir ama samimiyet varsa ben orda yapılacak harekete bakarım..
     
    reis, cirol ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Benim anlamadığım bir olay var, nasıl bir samimiyet, nasıl bir iyi niyettir?

    İsim aynı uzantı değişik, samimiyete iyi niyete bak sen.

    Bu bir iyi niyet göstergesi ise, alan adını değiştirmek istiyor ise Berat arkadaş, alan adını bize devreder, bizde ona yeni bir alan adı alırız, bence samimiyet, pişmanlık, iyi niyet budur.
     
    volkantr34, reis, cirol ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Öncelikle herkese merhaba
    Ben akvaryumportali.blogcu.com un sahibiyim. Bu bloguda birkaç gün önce açtım. Zannedildiği gibi eklediğim yazıları buradan değil akvaryumportali.net ten aldım. O siteninde sahibi BeRaT olsa gerek. Onunlada birkaç gündür yazışıyoruz. Bana ithamda bulunup yazılarını çaldığımı iddaa etti. Doğrudur bir çalıntı vardır ama eklediğim yazıları google da arama yaptığımda aynı yazıların birden çok sitede gördüm. Şu durumda yazıların asıl sahibi BeRat arkadaş da değildir ve bana hırsız demeye hakkı yoktur. Eklediğim yazılar sadece tek bir sitede bulunmuş olsaydı kesinlikle eklemezdim. Birçok sitede, forumda gördüğüm için eklemekte bir sakınca görmedim. Şimdi burada soruyorum adminler blogumda ki yazılara baksınlar eklediğim yazıların orjinali bu siteye mi aittir? Eğer bu siteye aitse yazılar özür dileyerek tüm içeriği kaldırıcam. Eğer izin verirseniz makalelerin sonuna, orijinal metninin bulunduğu sayfaya link vererek bloguma devam etmek isterim. Sonuçta harcanan bir emek var ve emeğe saygısızlık etmek istemem.
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Açıkcası Berat Bey buradan izinsiz aldıklarını sizin sitenizde gördüğünde kendi sitesinden alındı diye sahip çıkıyorsa portal ne yapsın ? Ne yapılmak istendiğini veya nereye varmak istediğinizi anlamadık ki yorum yapalım.Kendi halinize de bırakacak değiliz, içeriğimizden uzak olun Allah'a yakın.

    Bakın 'Portal' diyorum yani (A.P) önemli olan bu olmaktır.

    akvaryumportali.bilmem ne
    akvaryumportali.bilmem ne com

    Al birini vur ötekine...
     
    volkantr34, reis, emmi_06 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  6. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Bana yazıların burdan olduğunu söylemedi sadece benım sitemden kopyalamışsın dedi, o yuzden de tartıştık biraz, çünki o da kopyalamıştı ama nerden kopyaladığını bilmiyorum çünki aynı yazılar birçok sitede var şu an bile blogumda ki yazıların size ait olup olmadığını bilmiyorum. Bloguma burdan ziyaretçi gelmiş merak ettim bi bakayım dedim o zaman gördüm bu siteyi ve muhabbete dahil olmak istedim. Kesinlikle bu siteye girip herhangi birşey almadım. Dediğim gibi yazılar size aitse kaldırırım.
     
  7. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Bizim burda anlatmak istediğimiz AP yani akvaryumportalı bizim sitemizin adını kullanmanız siz hala anlamamak için ısrar edip yok o onun yerinden kopyalamış,yok diğeri ziyaretçi iken harakiri yapmış .Eğer bu hobiye gönül veriyorsanız ve kendini bilgi ve tecrübenize güveniyorsun farklı bir isimde site açık ve ben burdayım deyin başkalarının ismi ile başarı olmaz.
     
    volkantr34, reis, YIKIKTEMO ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  8. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Art niyet olmadığını söylenmiş herkezin kendi görüşüne saygım vardır elbette...

    Amacım kimseye sataşmak vs değil hööyt makamında musiki söylemeye gelmedim açıkçası, fakat akvaryumportalı diye alan adı satın almak, içeriği birebir kopyalamak bence etiğe aykırıdır. Amaç nedir bunda peki ? Hobiye katkıda bulunmak mı ? Madem hobiye katkıysa amaç o zaman bilgileri var ise gelip burada yada başka bir büyük forumda yazarak insanları aydınlatabilirler taşıma su ile değirmen dönmez arkadaşlar. Madem ki forum açtılar başka bir isim altında ve bilgi birikimleri var ise kendi yazdıklarını paylaşabilirler, ortalık zaten zibil gibi akvaryum forumu doldu kimse bana hepsinin amacı hobiye katkıdır diye martaval okumaya kalkmasın, ne işler döndüğünü, kimlerin bu işlerden ne rantı olduğunu, ticarethaneye dönmüş forumları az buçuk akvaryum forumları dünyasına el atmış herkez biliyor.

    Ortada bir emek var bu forum insanların gecesini gündüzüne katıp kendi işlerinin arasında burayla ilgilenerek fedakarlıklar ederek kurduğu bir platformdur, tüm konular bizzat yazarları tarafından yapılan araştırmalar, gözlemler, tecrübelerle hazırlanmıştır. Yapılan akvaryum kurulumları, dıy çalışmalar,bitki rehberleri, balık rehberleri ve daha nice işler, bizler bu çalışmaları hiçbir çıkar gözetmeksizin sırf akvaryumunda 3 tane japon balığını iki tane lepistesle beraber bakan hobiye gönül vermiş yeni yeni şeyler öğrenen ve akvaryumunu sağlıklı bir şekilde idame ettirmek isteyen hobici insanlar için yaptık, bu forumdaki tüm makaleler, hobiye yararlı tartışmalar vs konusunda ehil kişilerce hazırlanmıştır. Eğerki forum kurma niyetleri varsa önce bu tecrübeleri yaşasınlar sonra oturup kendi alan adları ile kendi bilgilerini paylaşsınlar bizler de girip yeni birşeyler öğrenebilecekmiyiz diye bakıverelim.

    Taşıma su ile, kopyala- yapıştır ile forum olmayacağını düşünemez mi insan ? Nereye kadar gidebilir ki, ne amacı olabilirki anlayabilmiş değilim açıkçası.

    saygılarımla...
     
    volkantr34, reis, taygun ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aslında fazla matap olmak istemediğimden konuya fazlaca da mesaj yazmadım. Yukarda yazılanların tamamı doğru ve amacın hobi olmadığının altını alenen çizerim.

    Neden derseniz ?

    Daha kıçı kırık halde yani 3-5 konu girmiş iken siteye bir reklam alanı açılmış ve bir de sıralanmış... burası 50 lira aylıktır, şurası 30 lira aylık, burası da 20 lira aylık vs. Size aylık 50 lira reklam için verecek kişi çıkarsa yazık bizim emeklerimize demektir. Ocağımız battı habire verdik, teması, teknik yazılımı, Host alanı, sunucu kirası, Yarışması, ödülü. Daha biz ayda 50 lira kimseden istemedik ve asla istemeyeceğiz de. Ben sizin hobiye katkınızı yiyim emi...

    Gereken ne ise yapılacak elbette, içeriğimizi bu amaçlara kullandıracak, bunu kaldıracak adamlar değiliz ve boğazınızdan gelir alırız gerekirse. Herkes haddini bilerek hareket etmeli.
     
    volkantr34 ve murer bunu beğendi.
  10. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Arkadaşlar söylediklerinizde haklısınız yalnız isim konusunda portal kelimesi her türlü alana uyan bir kelimedir. Bu hobi ile ilgili bir domain alınacaksa akvaryum ve akvaryumportalı ilk sorgulananlardan. Bende blogcudan ilk olarak akvaryum kelimesini denedim olmayınca akvaryumportalını denedim ve bu oldu. Yukarıda da bahsettiğim gibi ben blogu açtıktan birkaç gün sonra bu siteyi gördüm. Onun öncesinde zaten haberim yoktu böyle bir siteden. Bu siteden ne bir makele aldım nede ismini taklit ettim. İsim olayı tamamiyle tesadüf. Şu günümüzde domain ismi bulmak çok güç bu işle ilgilenenler bilir. O yüzden kimse iddaa edemez ki domain ismi çalıntıdır. Çünkü boş olan domainler hemen alınır.

    --- Ekleme; ---

    Burada kimden bahsediyorsunuz. Şahsen benim blogumda reklam vardır ama sadece google reklamları. Bahsettiğiniz gibi öyle bir bölüm yok benim blogumda? "...burası 50 lira aylıktır, şurası 30 lira aylık, burası da 20 lira aylık vs."
     
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir tane değilsiniz ki hanginiz üstüne alacak o da karışıyor tabi. Alan adı konusunda bir şey bulamamanız ilginç olmuş. Yaratıcılık gerektiyor biraz sanırım.

    Bakın Sağ bloklarımıza ekledik linkini destek oluyoruz bir siteye. Adı ne kadar güzel ve özgün değil mi ' Cafe Aqua ' Zorlandığınıda sanmıyorum düşünen kişinin. Böyle bir fiyat listesi yok ve içeriği de 5.le çapar, 10.a böler.

    Aylık 50 Liradan başlayan fiyatlarla. Demmekki içeriği biraz daha kopyalama ile çoğaltsalar ayda 200 lira istenecek. :F

    Nasıl Fiyat listesi ?

    [​IMG]
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  12. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Evet blogumdaki yazıları bende ordan almıştım çünki o sitede kopyala yapıştır yöntemiyle içerik sağlamış. O yüzden bir sakınca görmedim almakta. sitenin ismi akvaryumportali.net olması lazım.
     
  13. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Bizim anlatmak istediğimiz AKVARYUMPORTALI ismi siz hala kopyala yapıştırdasınız:hasta:
     
  14. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Burda bunun açıklamasını yapmıştım;

     
  15. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    İşte bizde diyoruz ki bu portal ismi bize ait, eklentiyi anlamam ben. net ,blog vs emeğe saygı ve kendinize ve bilgilerinize güveniyorsanız farklı bir isimle ben burdayım demelisiniz. Son olarak insan istedimi farklı birçok isim bulabilir sizce doğru değil mi ? Umarım anlatabilmişimdir ben ve diğer üstadlar.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  16. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Ben sizin demek istediğinizi anladım da ne yazarsanız onun mutlaka .com lu su çıkıyor. Tüm isimler alınmış, bu konuda yapılacak pek fazla birşey yok. O yüzden zaten ülkeye göre uzantılar var .fr .ru .nl gibi yada .net .tv
    Sizin farkınız ortadaysa diğer uzantıların pek fazla bir önemi yok. Google da ilk sırada çıkarsınız her zaman.
     
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bir tüyo vereyim şimdiden bence www.ap-depo.com sitesinin uzantılarını da alın bence. İlerde lazım olabilir. Us,dsb,biz,net,org vb boş şuan da. ;)
     
  18. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Domain konusunda yapabileceğim pek fazla birşey yok ama içerikten bahsediyorsanız amenna deyin ki şu makale bize aittir hemen kaldırayım.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  19. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    İsimler benzer olabilir. Bunu oraya üye olan insanlar farkına varır hangisi asıl hangisi nüsha ve ona göre tutumlarını gösterirler.Ancak içerik aktarılmış ise tabiki burda dur deriz. Hocam sitenizin linkini bi veririr misin ?
     
  20. blogcu

    blogcu

    Mesajlar:
    8
    İsim:
    dastara
    Temel beyede söyledim inceleyin gerekeni yapalım, size ait olanları kaldıralım hemen. Arşiv bölümünden bakarsanız daha kolay inceleyebilirsiniz. Zaten topu topu 18 konu var.
    Kolay gelsin
     

Sayfayı Paylaş