1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Neolamprologus tretocephalus

Başlığı 'Forum Arşivi' kategorisinde DuncaN tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. DuncaN

    DuncaN

    Mesajlar:
    211
    Neolamprologus tretocephalus (Sahte Frontosa)
    [​IMG]
    Tanganika Gölü'nün kayalık ve kumluk bölgelerinde yaşayan bu türü genel anlamda frontosa ile karıştırmaları nedeni ile bu türe sahte frontosa denmektedir.Etçil (protein) ağırlıklı beslenen tretocephaluslar hem kendi aralarında hemde karma tanklarda agresif balıklardır.Yaşam standartları 25 ° - 26 ° C ,Genel su değerleri ph 8,6–9,1 dir.İyi bakılan bir tretocephalus 15 cm boya ulaşabilir.
    Frontosaların aksine düz yumurta dökerler bir batında 200-250 yavru verirler.Frontosalara benzerlikleri sayesinde akvaryumlarımızda yeri ön plana çıkan bu balıklar için en az 250 lt tankta yaşatılması gereklidir.Tretocephalusların bandı alta gittikçe incelir ve kaybolur. Frontosaların bantlarının boyu gövdenin tamamında aynı boyutta görülür.Tretocephaluslar ,Frontosa gibi kafa yapmazlar.
    [​IMG]
    Erkek Tretocephalus
    [​IMG]
    Yumurta dökmek ve yumurtaları dölleme & havalandırma için küp kullanılması uygun olur.

    Emeğe Saygı , Kaynak : http://www.webhatti.com/hayvanlar-alemi/119818-neolamprologus-tretocephalus-sahte-frontosa.html
     
  2. gerçeküstad

    gerçeküstad

    Mesajlar:
    40
    Akvaryum dostlarına teşekkür ederken, müsadenizle farklı yönlere dikkat çekmek isterim. Tanganyika türleri içinde nedenini kimsenin bilmediği bir şekilde geri bırakılmış bir türüdür. Kaynaklarda Frontoza ile özdeşleştirilmiş olsa da, gerçekte hiçbir ilgileri yoktur. Cüce ifadesinin kullanılması yine ayrı bir yanlıştır, zira 20 cm boya ulaşabilir ve Frontozaların aksine oldukça hareketlidirler. Sert karakterli bir balık olması sebebiyle satın almadan önce iyi araştırmak ve düşünmek gerekir. Akvaryumdaki erkeğin aşırı baskısı nedeniyle dişi balık saklanmak zorunda kalabilir ve saklandığı kovukta aç kalarak ölmeye kadar gidebilecek sonuçlar görülebilir.

    Erkekler arası kavgalar ölümle sonuçlanabileceği gibi, özellikle su değişimlerinin ardından akvaryumun altını üstüne getirirler, şaşırmamak gerek.

    Kur yapışları dahi kendi başına şaşkınlık raratacak şekilde gelişir, kavga ettiklerini sanabilirsiniz. Dişi balıklar eşleşme sırasında renklerini iyice soldururken, solungaçlarını açarlar. Normal şartlarda yanda olan solungaç beneklerini karşıdan görünür hale getirilir. Erkeklerin gövdedeki açık mavi tondaki renk bu dönemde iyice belirgin hale gelir. Yumurtalarını korunaklı bölgelere ve genelde kovuklar içinde ufak çakıl parçalarına dizmeyi tercih ederler.

    Akvaryumlarınızda adının başında sahte cümlesi geçen balık olmasın...
    Sahte balık yoktur.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkürler Halim hocam bilgiler için. Tecrübe yönüne dikkat çekerek başlığın daha anlaşılır olmasına katkıda bulunmuşsunuz. Artık bazı hatalı isimlerdirmeler yerleşmiş durumda, ben de artık kolay değişeceğini düşünmüyorum açıkcası.

    Saygılar...
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş