1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum kurulumu (Bitkili ve Bitkisiz)

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde LostRua tarafından 15 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Forumu araştırmama rağmen detaylı içerik olmadığını gördüm ve bu yüzden bende bir şekilde yeni başlayanlara destek olmak istedim.

    Akvaryum için balık türünüzü bitkinizi ve tüm dekorasyon malzemelerinizi temin ediniz bunu yapmanız sizin için çok önemli olacaktır zaman kaybetmeden ve bir plan doğrultusunda yapılan adımlar sürekli başarı ile sonuçlanmıştır.

    Akvaryumumuzu ve dekorasyon malzemelerimizi çok iyi bir şekilde yıkayalım çünkü akvaryum bir defa kurulur tekrar bir kurulum olması çok az görülür.İki yıldır aynı akvaryumu hiç değiştirmeden kullananlar vardır ve bu hiçbirşeydir daha çok uzun yıllar gidebilir.

    Akvaryumunuza isteklerinize göre taban malzemesini yerleştiriniz dekoratif malzemelerinizide koyunuz eğer suyu dağıtmayacak ve taban malzemesini karıştırmayacak şekilde suyu dökün.( Bir tabaktan yardım alarak suyu tabağın içine dökebilirsiniz yada dekoratif malzemelerden yardım alabilirsiniz.)

    Suyu yarısına kadar doldurun ve akvaryumunuzu bir kontrol edin su kaçağı olmaması gerkmektedir.

    Bitki dikilecek ise;

    Tabanınızda bitki için kullanabileceğiniz malzemeleri belirlemiş ve düzene göre yerleştirmişseniz.Dekoratif malzemeleride koymuşsanız bitki dikim işlemine başlayabilirsiniz.
    Bitkileriniz saksı içerisinde ise çıkartın köklerinin alt bölümlerinizi kesin ki bitkiniz sizin akvaryumunuza göre köklerini konumlandırsın.( 4-5 cm kök kalması yeterli olacaktır.)

    Bitkilerinizin zedelenmiş yapraklarını koparınız.Bunu en iyi bir şekilde anlamak için gözlerinizi kullanmanız yetecektir.Herkes akvaryumunda görselliğe önem verir.

    Bitkilere zarar vermeden işaret parmağınız ve orta parmağınızı kullanarak bitkinize uygun yer açın ve koyun. Bitkilerinizin gelişmesi zemin kumuna pek bağlı değildir onların ilgilendiği mineral değerleridir salınım yapmayan bir kum kullanmanız yeterli olacaktır. Bitki köküne iyi bir gelişim için misket gübre. (Duyduğuma göre bitki satan tüm akvaryumcularda bulunma oranı yüksekmiş.) Misket gübreyide yerleştirdikten sonra üzerini kapatınız.

    (Genel bilgi verilmiştir her bitkinin ayrı özel dikimi olabilir mesela bazı bitkilerin köklerini ayırmanız ve seyrek dikmeniz size avantaj sağlayacaktır.

    Tüm bitkilerin dikimi bittikten sonra akvaryumunuzun sağ sol ve ön cephelerinden bakınız uzun boylu bitkileri arka tarafa kısa boylu bitkileri ön tarafa dikebilirsiniz akvaryumunuzda sağ ve sol bölgelerede zamanla uzun boylu bitki dikerek tek açılı ve daha düzgün bir akvaryum elde edebilirsiniz.

    Suyunuzu tamamiyle doldurunuz ve bitkilerinizin ortamdaki biyolojik dengeyi sağlamasını beklemelisiniz bu sizin bileceğiniz bir durumdur ama ne kadar fazla sabrederseniz o kadar sağlıklı akvaryuma sahip olursunuz.

    Unutmadan bitkinizin ihtiyaçlarına görede karbondioksit gübre ve ışık değerlerinide göz önünde tutunuz.

    Filtre ısıtıcı ve akvaryum malzemelerinizi suyu doldurmadan önce yerleştirmeniz iyi olacaktır suya eliniz ne kadar az temas ederse o kadar iyidir çünkü ellerinizde birçok bakteri bulunabilir.

    Hava taşı yerleştirecekseniz bunları zemin toprağıyla birlikte yapmalısınız. Ama hava motoru karbodioksiti sudan azalttığı için önerilmez ama ileride karbondioksit sistemleri kullanacaksanız ve en ufak bir karbondioksit fazlalığı sorun yaratacağından akvaryumunuzda bulundurmanızı öneririm.

    Bitkisiz akvaryum;

    Akvaryumunuzun fazla detaya ihtiyacı yoktur dekorasyonlar yerleştirdikten sonra akvaryumunuz doldurulur ve bakteri oluşumu bitkili akvaryuma göre daha az olacağından bakteri kültürü kullanabilirsiniz. Sabırlı bir bekleme süresi ardından akvaryumunuzu kullanabilirsiniz unutmayınız ki kendi akvaryumunuzu siz daha iyi bilmelisiniz ne gözlemleyerek ne kadar bekletmeliyim bilmelisiniz.

    Isıtıcı filtre hava taşı eklenir ve çalıştırılır sisteminiz hazırdır.

    Kişisel önerilerim.

    Bitkili akvaryum herzaman daha iyidir unutmayınız ki amacınız doğal ortama en yaın su değerlerini sağlamak ise sağlıklı bir akvaryum istiyorsanız bitkili akvaryum kullanışlıdır.

    Lütfen bitkili akvaryumunuza kimyasal dökmeyiniz. Hiç bir ilaç akvaryum hazırlanırken dökülmez hastalık görüldüğünde dökülür !

    Su düzenleyici kullanmak isteyenler kullanabilir suyunuzdaki klor ve ağır metalleri etkisiz hale getirir akvaryum kullanma sürenizi kısaltır daha erken balık koyabilirsiniz.

    Not: Hiçbir şekilde alıntı değildir ve kendi araştırmalarım düşüncelerim ile oluşturulmuştur.

    Kaynak olarak: www.akvaryumportali.com gösterilmelidir.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş