1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

balıklar dekora sürtünüyor

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde captainclaw tarafından 6 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

  1. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Merhabalar,
    balıklarım akvaryum dekoruna sürtünüyorlar. Daha öncedende küçük akvaryumumda bu sorun olmuştu. Dış parazit olabileceği söylendi. Çok sık olmamakla birlikte balıklar dekora sürtünüyorlar. Şu aşamada ne yapmalıyım. Eğer parazit ise ilerlemesini nasıl engellerim?
     
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Her sürtünmeye dış parazit demek doğru değildir, su değiişimi yapın ve bir miktar tuz ekleyin contra ıchtyo isimli mavi ilaçtanda kullanın sorun ortadan kalkacaktır, sudaki bozulmalar balık mukozasını olumsuz etkiler ve bu sürtünmeler başlar sürtünmeler mukozayı iyice yıpratır ;) suya dikkat!!! yakında problem çıkabilir.
     
  3. balıkosman

    balıkosman

    Mesajlar:
    257
    İsim:
    Osman Tuna
    Balıklarınızın türünü yazmamışsınız.Ama beyaz benek paraziti muhtemelen.ciklitlerse sürtünme yaparlar bu hastalıkta.metilen mavisi kullanın ışıkları yakmayın.
     
  4. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    + 1 Suya dikkat!!! %30 su değişimi yapın ve 400lt reye yarım çay bardağı ölçüsünde iyotsuz kaya tuzu ilavesi yapın. İki gün içinde durum düzelmezse tuz ilavesi yapmadan tekrar su değişimi yapın. Sorun suda unutmayın. ;)
     
  5. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Merhabalar,
    sudaki problem halen devam etmekte. 88 lt suya 2.5 çay kaşığı kaya tuzu atmıştım 5 gün önce. Attıktan 2 gün sonra %30 su değişimi yaptım. Ondan 2 gün sonra %15 su değişim, yaptım. Dün ahlim 3 saat içinde sarhoş gibi oldu ve çok hızlı bir şekilde öldü. Yunusum da aynı tepkileri veriyor. Ahliyi inceledim biraz. Derisinde herhangi bir hastalıklı durum ya da darbe kesiklik erime göremedim. Gayet canlı bir dış yüzei vardı. Şişkinlikte yoktu. Neden öldüğünü anlayamadım. Bu balıklardan yana hiç yüzüm gülmedi. Bu ölen 10. balığım. Diğerkleride sürtünüp duruyorlar. Nasıl çözeceğimi bulamıyorum.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hasan Bey geçmiş olsun. Gerektiği kadar su değişimi yaptığınızı sanıyorsunuz ancak yeterli değil. Su kalitesi toparlamamış demektir. Parazitin yaşam döngüsüne engel olamamışsınız kısaca. Işıklarınızı kapatın ve ısınız bu aylarda yüksektir ancak 32 cıvarına çıkarın değilse.
     
  7. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Temel bey aslıda garip şekilde su sıcaklığı çok değil. 26-27 der. civarı. Ben ısıtıcıyı kaldırmıştım. Isıyı arttırmam gerek sanırım. Bunun için su sıcaklığını sabit tutacam bir ısıtıcıya itiyacım var. Bendeki ısıtıcı da termpstatlı ancak farip bir şekilde su sıcaklığını sabit tutamıyor. Önerebileceğiniz bir ısıtıcı var mı ? akvaryum 88 lt dir
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Jager kullanıyorum ben, ama Atman ısıtıcılardan genel bir memnuniyet var. Bence siz ısıyı 30-32 aralığına çekin, ışıkları kapatın ve güçlü bir su değişimi yapın balıklarınız düzelecek. ;)
     
  9. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    +1 ;)
     
  10. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Isıtıcılarda watt değerini neye göre seçmeliyim. kaç lt için ne kadar watt yeterlidir? Bir de 30-32 derece sıcaklıkta kaç gün durmaları gerekiyor balıkların?
     
  11. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Bence her ihtimale karşı yapacağınız radikal sudeğişiminden sonra yaraylı bakterilerden zengin olduğunu bildiğiniz bir akvaryum suyu ile akvaryumunuzu aşılayın (tabii sizin bu hastalığın görüldüğünden ayrı bir başka yankınız varsa... yoksa bilmediğinizi bir akvaryumdan su alıp koymayın akvaryumunuza...) ya da en iyisi Nitrifikasyon bakterisi kültürü alın akvaryumcunuzdan ve su değişiminden sonra önerilen miktarda suya ekleyin...
     
  12. balıkosman

    balıkosman

    Mesajlar:
    257
    İsim:
    Osman Tuna
    Isılar zaten akvaryumlarda yüksek olur bu aylarda siz ısıyı 30 cıvarına çıkarıp hastalığı azaltana kadar bu sısıda tutabilirsiniz.Takip ettiğim bir başlıkta yeni bir bilgi kaynağına ulaşılmış bence iyi bir araştırma bu hastalık üstüne bakmanızda fayda var.100 litreye bir tablet veya 25-30 litreye 250 mg ekleniyor.Flgyl eczanelerden alabilirsiniz.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 13 Mayıs 2016
  13. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Flagyl bu durumda kullanılması gerekne en son ilaç... Zaten sudaki bakteriyal döngü oturmamış gibi duruyor... Bir de bunun üzerine falgyl kullanılırsa bu döngü hiç oturmaz...
     
  14. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Benim akvaryumdaki su probleminin Ankaranın çeşme suyunda kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü 1/3 oranında su değişimi yaptığımda balıkların davranışlarını değişiyor gibime geldi. Ani hareketler yapmya başlıyorlar. Dinlenmiş su kullanımı bu sorunu çözebilir mi? Aynı su sadece ağır metaller molekülleri dibe çökmüş olabilir. Suyu da tanka koyarken o da karışıyor zaten.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hasan Bey selam,

    Dinlenmiş su demek suyu bidonda bekletmek demek değildir. Ankara suyu ağır metal içerebilir vs vs. Bunu önlemek sadece bekletme ile olmaz. Yapmanız gereken pek yazılmasada bence şöyle; Kova içinde veya bidonda bekleteceğiniz suya iyi bir hava motoruyla oksijen pompalıyacaksınız. Sürekli hava bağlı kalabilir veya 24 saat ile 40 saat arasında oksijen pompalayı gerçekleştirip sonra oksijeni keserek dinlenmeye bırakacaksınız suyu. 4 gün sonrasında su sizindir...

    Bu uygulamayı deneyin bizi de, kendinizi de üzmeyin. öp:
     
  16. captainclaw

    captainclaw

    Mesajlar:
    125
    İsim:
    Hasan Saraç
    Selam Temel bey,

    valla banyoda içi su dolu bir kovaya hava motoru ile hava verme olayıı emekli olan babama nasıl açıklarım bilmem ama yapacağım huh:
    teşekkürler...
    şu akvaryum suyunu düzene sokayım şöle iri kıyım bir levrek keseceğim :)
     
  17. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hasan Bey, benim aklıma şöyle bir çözüm geldi. Siz yapın bu işlemi emekli babanız yorulmasın. :F
    Şaka bir yana işlem sizi rahatlatacaktır. canım.gif
     

Sayfayı Paylaş