1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

En Yüksek Performans/Fiyat Rasyolu Fosfat Tutucu?

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde Eser tarafından 10 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üzülüyorum bazen, bazı detaylar gözüme batıyor ve rahatsız oluyorum.

    Konuyu nasıl silelim Eray, değerli katkılar var, araştıran ekleyen var. Bu saygısızlığı nasıl yaparız? Bir bakın lütfen neredeyse 20 yıllık belirsizlik aydınlanacak konuya kopyala yapıştır girmese.

    Üzülüyorum yine detaylara ki, forum paneli sorar 'kaç mesajda sayfa bölünsün' diye. Bir bakın ey vicdanlı ahali 7 mesaj var bir sayfada sayfa 2. sayfaya geçiyor bazı yerlerde. Dıştan bak sayfalarca tartışılıyor. 20 mesajda sayfalarımız bölünür diğer sayfaya geçer. :) 1. sayfamız 3 sayfaya eşit, bir küçük detaydır ki, makyaj yapılmış nenem bile bu kadar belli olmaz.

    Silemeyiz Erayım...silemeyiz.;)
     
    barabelli, ahmetzbfb, veysel ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    veysel bunu beğendi.
  3. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Çok güzel olur kabaklar eriyip gitmez diri diri kalır:)
     
  4. ahmetzbfb

    ahmetzbfb

    Mesajlar:
    157
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ahmet UMUROĞLU
    Özdemir bey bahsettiğiniz aynı uygulama sonucu elde edilen sudur öylemi?
     
  5. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Evet odur, eskiler meyveyi sebzeyi reçel, tatlı,turşu ve bilimum konserve yapmadan önce bir miktar bekletirlermiş bunun içinde, pişme ve bekletme sırasında renk kaybı, erime olmasın diye. Sanırım yüksek ph veya yüksek kalsiyum hangisinden olduğundan emin değilim enzimatik faaliyeti durdurup bitki dokularının işlemler sırasında kendi enzimleri ile parçalanmasını önlüyor ve diri, doğal rengini kaybetmeden işlem gerçekleşiyor. Zaten bu tür sönmemiş kireç mesela Amerika'da pickling lime adı altında gıda reyonlarında satılıyormuş, oldukçada kaliteli ve saf bir ürünmüş.
     

Sayfayı Paylaş